Günaydın canlarım :) Kış gelince benim evimden çayımızın yanında yiyeceğimiz kekimiz yada kurabiyemiz hiç eksik olmaz. Çalışan bir bayan olunca da pratik lezzetler , çabucak hazırlayabileceğimiz tarifler kaçınılmaz oluyor haliyle . Eğer sizlerde böyle güzel , lezzetli ve kolay hazırlanabilecek tarif arıyorsanız bu kakaolu kuru üzümlü lezzeti hazırlayın derim .
MALZEMELER
1 paket yumuşak margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
4,5 - 5 su bardağına yakın un
2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
un hariç bütün malzemeyi yoğuralım
yavaş yavaş unu ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim
ellerimizle istediğimiz şekli verelim
önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim
Merhabalar :) Bugün çocuklarınızın çok seveceği , onlarla birlikte mutfakta yapabileceğiniz eğlenceli bir tarif var .Malzemesi çok az , kolaylıkla hazırlayabilirsiniz haydi hemen mutfağa , bende hemen tarifine geçiyorum :)
MALZEMELER
1 paket sade hazır pasta tabanı
vanilyalı pasta kreması
süt
üzerini süslemek için bonibon
arasına koymak için evde ne varsa damla çikolata , fındık , badem , ceviz içi vs...
HAZIRLANIŞI
ilk olarak pasta tabanımızın ilk katını sütle ıslatalım
üzerindeki tarife göre pasta kremasını hazırlayalım
ve ıslattığımız katımızın üzerine bolca sürelim
kremanın üzerine damla çikolata , fındık , badem , ceviz içi vs... koyalım
diğer pasta katını da sütle ıslattıktan sonra diğer katımızın üzerine kapatalım
ve her yerini kaplayacak şekilde kalan kremamızı sürelim
üzerine de bonibonlarımızı istediğimiz şekilde sıralayalım
daha sonra pastamızın bir kenarından üçgen şeklinde bir dilim keselim
bu dilimi pastamızın arkasına koyarak balığımızın kuyruk kısmını oluşturalım.