Günaydın canlarım :) güzel ve sağlıklı günler diliyorum hepimiz için. Ben kabağın her çeşidini çok severim, ama mücverinin tadı gerçekten çok güzel oluyor.Kızartmasının yağlı olmasından dolayı bu defa fırında yaptım; ALLAH' ım bu ne güzel bir lezzettir böyle :) kesinlikle deneyin derim . Şimdden kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum :)
MALZEMELER
4 adet orta boy kabak
3 Yumurta
3 kahve fincanı Un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Kabaklarımızı yıkadıktan sonra rendeleyelim.
Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak kabakla karıştıralım
Daha sonra yumurtayı, yağı ve unu ekleyip bulamaç haline getirelim.
hazırladığınız karışımı hafifçe yağladığımız borcama dökelim
175 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim
fırından çıkardıktan sonra ılıması için bekletelim sıcakken kesilmesi zor olur
afiyet olsun :))
bende hep kızartmasını yapıyordum bediacığım gerçekten çok yağlı oluyor ama bundan sonraki yaptığımda bu şekilde fırında deneyeceğim ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilMisafir oldu mu kızartmasını, kendimize oldumu sağlıklı fırında yapıyorum.Ellerine sağlık,Bedişçim.
YanıtlaSilEllerıne saglık canım ,çok güzel olmuş.Fırında yapmak bence her zaman daha sağlıklı ve daha güzel.Yağdan çok almamamak adına fırında pişirmek daha ıyı oluyor.
YanıtlaSilkabartma tozu koydunuz mu? elinize sağlık bu arada...
YanıtlaSilHAYIR KABARTMA TOZU EKLEMEDİM :)
YanıtlaSil