MALZEMELER
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz,karabiber,pul biber, kuru nane
- 7 su bardağı kaynamış su
YAPILIŞI
- Soğanı zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayıda ilave edip kavurmaya devam edin .
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek ve erişteyi ilave edin.
- Baharatları ve tuzu ekledikten sonra kaynamış suyunu da ekleyip pişmeye bırakın.
AFİYET OLSUN :)
KUZU ETLİ ENGİNAR DOLMASI
Bu tarifde sevgili TÜMAYIN MUTFAĞINA ait.Tümay hanımında sitesini severek takip ediyorum.Bende sık sık bu yemeği yapıyorum.Denemenizi tavsiye ederim. :)
MALZEMELER
4 adet enginar ( kişi sayısına göre adetleri arttırabilirsiniz )
1 adet kuru soğan
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet kesme şeker
2 adet domates
Yarım limonun suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 dal dereotu
Sıcak su
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
1 adet soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz genişçe bir tencereye koyun.
Soğanı, çok fazla pembeleşmeden bir iki defa karıştırarak kavurun.
Enginarları oyuk kısımları içe gelecek şekilde soğanların üzerine dizin.
Limon suyunu, kesme şekerleri ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip üzerlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. (Tencerenin kapağını sürekli açmayın ki enginarlar kararmasın. Zaten bundan dolayı enginarları ters dizdik)
Enginarları yumuşayana kadar pişirirken bir başka tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun.
Kuzu etlerini iyice kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Kavurduğunuz etlerin üzerine ilave edip 10 dakika kadar daha pişirin.
Tuzunu, karabiberini, doğranmış deretounu da ekleyin.
Pişmekte olan enginarların suyundan 1 kepçe kadar alıp etlere ilave edin.
Bir iki kere çevirin ve ocağın altını kapatın.
Pişen enginarları düz bir tabağa alıp oyuk kısımlarına kuzu etlerini koyun ve üzerlerine doğranmış dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN ...
HEPİNİZE GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM
SEVGİLER....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder