Hepmizin günü güzel ve aydın olsun , GÜNAYDIN :)
Bugünkü tarifim çocukken annemin çok yaptığı bir tart .Üzerindeki uzun çubukların nasıl yapıldığını merakla izlerdim hep :) Hazır elma mevsimindeyken bende yapayım dedim :)
MALZEMELER
İÇ HARCI İÇİN
3 elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
HAMURU İÇİN
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
ÜSTÜ İÇİN
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
elmaları rendeleyelim ve toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirelim
tarçınıda ilave edip biraz daha çevirdikten sonra kapatıp soğumaya bırakalım .
hamur için olan malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur olacak şeklide yoğuralım.
hamurumuzu 15 dakika dinlendirelim.
hamurumuzun yarıdan fazlasını alıp tart kalıbımıza güzelce yayalım
iç harcımızı hamurumun üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım.
kalan hamurumuzdan uzun şeritler yaparak harcımızın üzerini kapatalım
200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
dilimleyerek servis edelim
AFİYET OLSUN :)
Hımm ellerine sağlık canım bende bu tarifi çok sık yaparım şerit halinde değilde üzerine rende şeklinde yapıyorum;)))
YanıtlaSiloda güzel arkaşadım seninde eline sağlık :)))
YanıtlaSil