4 Ocak 2012 Çarşamba

HAVUÇ TATLISI




                GÜNAYDINNNN , HEPİNİZE GÜZEL VE AYDINLIK BİR GÜN DİLİYORUM :)


  Havucun her hali güzel.Tuzlu bir meze olsun tatlı bir cezerye olsun, çiğ çiğ yensin yinede güzel yinede güzel .Bugünkü tarifim de havucun tatlı ve hafif hali :) denemenizi tavsiye ederim :)


                                   MALZEMELER

            3 su bardağı toz şeker
            10 yemek kaşığı mısır nişastası
            1 paket vanilya
            1 yemek kaşığı limon suyu
            4 su bardağı su
            1 portakal kabuğu rendesi
            yaklaşık 1 kg  havuç
                     
                                    YAPILIŞI
            
             havuçları 4 su bardağı su ile haşlayalım
             robottan geçirerek püre haline getirelim
             nişasta ,şeker,limon suyu,portakal kabuğunun rendesi,vanilya ve havucu haşladığımız suyun kalanını ekleyelim
                 karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim
                 kare borcamın tabanını hafis ıslatalım ve karışımımızı dökelim
                 üzerine hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis edelim.




                                                            AFİYET OLSUN :)
















2 yorum: