4 Ocak 2012 Çarşamba
HAVUÇ TATLISI
GÜNAYDINNNN , HEPİNİZE GÜZEL VE AYDINLIK BİR GÜN DİLİYORUM :)
Havucun her hali güzel.Tuzlu bir meze olsun tatlı bir cezerye olsun, çiğ çiğ yensin yinede güzel yinede güzel .Bugünkü tarifim de havucun tatlı ve hafif hali :) denemenizi tavsiye ederim :)
MALZEMELER
3 su bardağı toz şeker
10 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
yaklaşık 1 kg havuç
YAPILIŞI
havuçları 4 su bardağı su ile haşlayalım
robottan geçirerek püre haline getirelim
nişasta ,şeker,limon suyu,portakal kabuğunun rendesi,vanilya ve havucu haşladığımız suyun kalanını ekleyelim
karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim
kare borcamın tabanını hafis ıslatalım ve karışımımızı dökelim
üzerine hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis edelim.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel görünüyooo:)
YanıtlaSilteşekkürler :))
YanıtlaSil