11 Ocak 2012 Çarşamba
TUZLU SİMİT
Herkese merhabalar . Genelde tatlı krizlerimiz olur ama bazende miss gibi demlenmiş çayımızın yanına illaki tuzlu birşeyler olsun isteriz,işte öyle zamanlarda çayınız demleninceye kadar bu güzel , çıtır çıtır tuzlu simitleri yapmanızı öneririm . :) şimdiden afiyet olsun diyorum ve tarifime geçiyorum..
MALZEMELER
. 1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
susam , çörekotu
YAPILIŞI
kabımızın içine yağı, yoğurdu ve yumurtaları ( 1 tanesinin akını ayıralım ) , kabartma tozunu,tuzu ve şekeri karıştıralım ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzdan küçük parçalar kopararak simit şeklini verelim ,yumurta sarısı sürüp üzerine susam ve çörekotu serpelim ve yağlanmış tepsimize sırayla dizelim.
180 derecedeki fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim
AFİYET OLSUN :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ahh senin çayın bambaşka canım aroması şahane:)
YanıtlaSilEllerine sağlık:)
benim çayım senin sohbetinle güzel arkadaşım ne zaman istersen demlerim ben sana:))
YanıtlaSilŞu an olsa inan hayır demem :)) ellerine sağlık arkadaşım......
YanıtlaSilmmm mis olmuştur eminim ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilbunlar gerçekten de tam çay yanına atıştırmalık ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim yıldız 'cım :))
YanıtlaSilşehrinazım çok sağol :)
YanıtlaSilteşşekür ederim aylin hanım :))
YanıtlaSilellernize saglik cok sirinler eminim lezzetide ayri güzeldir sevgiler:)
YanıtlaSilELLERNE SAĞLIK CANIM,TATLIDAN ÇOK TUZLUYU SEVERİM TAM BENLİK OLMUŞ..
YanıtlaSilkarabiberinmutfagi çok teşekkür ederim sağolun :)
YanıtlaSilanne eli gibi teşekkür ederim :)
YanıtlaSil