19 Aralık 2011 Pazartesi
GREYFURTLU VE LİMONLU KEREVİZ YEMEĞİ
Merhabalar efendim ; ben kerevizi çok severim ve kışın haftada 2 kez evde 2 kez işyerimdeki arkadaşlarıma mutlaka pişiriyorum.Kereviz denildiğinde genelde ' ıııyyy ' diyenler bu tarifden sonra ' aayyy çok güzel , ben bu kerevizi nasıl yiyebildim' deyip kendilerine bile inanamıyorlar. :) Kesinlikle sizinde çevrenizde kereviz sevmeyenler varsa bu şekilde yapın bakalım neler olacak :) Genelde kereviz portakallı yapılır ama ben greyfurt ve limon ile yapıyorum.
MALZEMELER
2 adet kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
2 soğan
1 adet büyük boy greyfurt
4 adet limon
1 su bardağı zeytinyağı
tuz
1 su bardağı ılık su
YAPILIŞI
Kerevizi, patatesi, soğanı , havucu soyalım ve halka halka doğrayalım.
kerevizin güzel olan yapraklarınıda ayıralım.
bol suda tüm malzemelerimizi yıkayalım
greyfurt ve limonlarımızın suyunu sıkalım.
tenceremizin tabanına sırasıyla patates , kereviz, havuç ve soğan halkalarını sıralayalım.
tüm malzemelerimiz bitinceye kadar bu işleme devam edelim .en üstüne yapraklarımızda koyalım.
Tuzumuzu ekleyelim
üzerine 1 su bardağı zeytinyağını dökelim
önce greyfurt suyunu ardından limon suyunu dökelim
en son 1 su bardağı suyumuzuda döktükten sonra kapağını kapatıp kısık ateşde pişrmeye bırakalım.
ağır ateşde piştiğinde lezzeti ayrı bir güzel olur.
afiyet olsun efendim :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Haklısın Bedişçim; mesela ben ya sırf limonlu yada portakal da ekleyerek yaparım ama greyfurtla denemedim hiç. Vardır bir hikmeti mutlaka..Ellerine sağlık ablacım.. Serap, L.S.
YanıtlaSilçok severim:) annemde çok güzel yapar:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim serap abla :) evet kesinlikle var bir hikmeti kereviz sevmeyenler sevmeye başlıyor :))
YanıtlaSilŞehrinaz'ım teşekkür ederim evet eminim annenizde çok güzel yapıyordur :))
YanıtlaSil