18 Aralık 2011 Pazar

KARNABAHAR MÜCVERİ


                                                        GÜNAYDIN ;


       Bugünkü tarifim çok hafif bir tarif .Tavada kızartılmadığı için çok fazla yağlı olmuyor.Fırında da lezzeti ayrı bir güzel. Denemenizi öneririm .


                          MALZEMELER
   
   1 küçük boy karnabahar
   1 orta boy soğan
   1  çorba kaşığı yağ
   4  çorba kaşığı un
   3  yumurta
       tuz
       karabiber
       yarım demet maydanoz
       yarım demet dereotu
       1 çay kaşığı karbonat
                   YAPILIŞI


       Karnabaharı bol suda haşlayalım
       süzdükten sonra robattan geçirerek  püre haline getirelim
       tencerede kıydığımız soğanı kavuralım
       biraz soğuduktan sonra diğer tüm malzemeleride ekleyerek karıştıralım.
       karnabaharıda ekledikten sonra iyice homojen bir karışım olması için karıştıralım ve çok bekletmeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kepçe yardımı ile yerleştirelim.

                    175 dereceli fırında 40 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirelim.


                                           
                                                          
           dilerseniz fırından çıkarmaya yakın üstüne kaşar rendesi de ilave edebilirsiniz .




                                               AFİYET OLSUN ...

4 yorum:

  1. Hım
    çok prtaik ve hafif bir tarif bu ellerine sağlık arkadaşım yanınada sarımsaklı yoğurt olmalı bandıra bandıra yemeli :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Hem sağlıklı hem lezzetli..
    Kızartma derdide yok..
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. evet yıldız'cım , ben sarımsaklı yoğurduda hazırlarım buyur gel sen :)

    YanıtlaSil
  4. Hayat Cafe, canım benim teşşekkür ederim :)

    YanıtlaSil