31 Ocak 2012 Salı

KABAK YEMEĞİ



                                                GÜNAYDIN 'LAR EFENDİM :)
                 
              Kabağın her türlüsünü çok seviyorum .Mücveri, kızartması, haşlaması , yemeği, böreği  olsun her hali yeniliyor. Kışın sebze yemekleri arasında çokda çabuk pişen bir yemek .


                      MALZEMELER

          2 adet orta boy kabak
          1 adet büyük boy soğan
          2-3 adet domates yada şişe domatesi
          zeytinyağ
          tuz
          pul biber
          biberiye ve kekik ( isteğe bağlı )

                     YAPILIŞI

          kabakları yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım


          tencereye koyduğumuz zeytinyağımıza yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım

                   
                                                   üzerine kabaklarımızı ekleyelim


                            kabaklarımız biraz yumuşayıncaya kadar kısık ateşde kavuralım
                            dikkat edelim çok çabuk yumuşuyor


                           domateslerimizide ilave ettikden sonra baharatlarımızı ve tuzumuzuda ekleyelim
                                            kapağını kapatıp kısık ateşde pişmeye bırakalım


                             yanınada brokoli haşlaması çok yakışıyor bol limonlu ve zeytinyağlı

                 
                                                AFİYET OLSUN  :))