16 Ocak 2012 Pazartesi

ELMALI TART


                               Hepmizin günü güzel ve aydın olsun , GÜNAYDIN :)

       Bugünkü tarifim çocukken annemin çok yaptığı bir tart .Üzerindeki uzun çubukların  nasıl yapıldığını merakla izlerdim hep :) Hazır elma mevsimindeyken bende yapayım dedim :)


                                            MALZEMELER
 
      İÇ HARCI İÇİN
      
           3 elma
           2 yemek kaşığı toz şeker
           2 çay kaşığı tarçın

      HAMURU İÇİN
         
            125 gram oda sıcaklığında margarin
            1  adet yumurta
            yarım su bardağı toz şeker
            yarım paket kabartma tozu
            aldığı kadar un

    ÜSTÜ İÇİN

            pudra şekeri

                               HAZIRLANIŞI

           elmaları rendeleyelim ve toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirelim
           tarçınıda ilave edip  biraz daha çevirdikten sonra kapatıp soğumaya bırakalım .
           hamur için olan malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur olacak şeklide yoğuralım.
           hamurumuzu 15 dakika dinlendirelim.
           hamurumuzun yarıdan fazlasını alıp tart  kalıbımıza güzelce yayalım
           iç harcımızı hamurumun üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım.


            kalan hamurumuzdan uzun şeritler yaparak harcımızın üzerini kapatalım



200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

                                tartımızı pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpelim .

                                                          dilimleyerek servis edelim

           
                                                        AFİYET OLSUN   :)

        
      
     



2 yorum:

  1. Hımm ellerine sağlık canım bende bu tarifi çok sık yaparım şerit halinde değilde üzerine rende şeklinde yapıyorum;)))

    YanıtlaSil
  2. oda güzel arkaşadım seninde eline sağlık :)))

    YanıtlaSil