3 Ocak 2012 Salı

KREM KARAMELLİ KEK



                     Yeni yılın ilk haftasından hepinize sevgiler gönderiyorum.Umarım hepimizin gönlüne göre bir yıl olur .Bugünkü tarifim şık, gösterişli ve 3 ayrı lezzeti birarada bulunduran enfes bir kek.Tarifim yine blogunu çok severek takip ettiğim sevgili BAHAR hanıma ait .


                    
                                   MALZEMELER


              .  3 yumurta
              .  1 su bardağı toz şeker
              .  yarım su bardağı süt
                 yarım su bardağı sıvı yağ
                 1 paket vanilya
                 1 paket kabartma tozu
                 1,5 su bardağı un
                 1 limonun rendesi
                 3 yemek kaşığı kakao
            
                                  KARAMEL İÇİN


                yarım su bardağı toz şeker
                     
                                  KREM İÇİN


                 2,5 su bardağı süt
                 4 küçük yumurta
                 3 yemek kaşığı toz şeker
                 vanilya
                 limon rendesi




                              YAPILIŞI


                 Kelepçeli kalıp asla kullanmıyoruz.
                 karamel için toz şekeri teflon tavada karamel rengini alana kadar eritelim
                 kek kalıbını yağlamadan evvel karameli dökelim
                 karıştırma kabımıza krem malzemelerimizi alalım ve yavaşca köpürtmeden karıştıralım
                 bu sütlü  karışımı pişirmeden kalıbımızdaki karamelin üzerine dökelim
                 kek için ayrı bir kapda malzemelerimizi çırpalım ve kalıbdaki sütlü karışımın üzerine dökelim
                sakin panik yapmayın burda tüm malzemeler birbirine karışıyor ama kek pişerken üste çıkıyor
                 kalıbı sıcak su dolu derin bir tepsiye oturtalım ve önceden ısıtılmış 170 derecede fırınımızda 40-45 dakika pişirelim
                 piştikten sonra oda sıcaklığına gelince 2-3 saat mutlaka bekletelim
                 kekimizi kalıpdan çıkarmadan önce sıcak su dolu bir kaba tekrar koyalım ve 1-2 dakika bekletelim
                  kekin kenarlarından plastik bir bıçak yardımıyla hafifçe oynatalım
                  geniş bir servis tabağına dikkatlice çevirelim
                  28 cm lik kek kalıplarınızı kullanmanızı  öneririm.
                  limon rendesini bol kullanırsanız yumurta kokusu olmuyor





AFİYET OLSUN ..:))

8 yorum:

  1. harika bir kek bende denemiştim ellerine sağlık.hayırlı seneler canım...

    YanıtlaSil
  2. SANA DA HAYIRLI SENELER CANIM SAĞOL :)
    EVET GERÇEKTEN LEZZETLİ BİR KEK :)

    YanıtlaSil
  3. Bu kekin tadını çok merak ediyorum bir çok blogda gördüm ama yapma fırsatım olmadı henüz en kısa zamanda denemeliyim..
    Ellerine sağlık arkadaşım.
    Yeni yılın kutlu olsun.
    Sevgiler.......

    YanıtlaSil
  4. SENİNDE YENİ YILIN KUTLU OLSUN ARKADAŞIM,KESİNLİKLE DENE ÇOK GÜZEL BİR KEK, EMİNİM SENDE YAPTIĞINDA ÇOK ÇOK BEĞENİLECEK :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım,kekin harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık,bak bak doyamadım :)

    YanıtlaSil
  7. :)) sağolun ,sevgiler gönderiyorum size :)

    YanıtlaSil