16 Aralık 2011 Cuma

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA TAVUK VE PİRİNÇ PİLAVI



               MERHABALAR :)

      Bugün paylaşacağım tarif çok güzel, basit bir tavuk yemeği.Bu tarif çok değerli eczacım SEDAT BEY' in çok sevgili eşi ELİF HANIM 'a ait.Kendiside çok hamarat bir bayan ve çok yakışıklı KAYHAN 'nımızın annesi :).Ayrıca benim gibi çalışan bayanlar için kurtarıcı bir akşam yemeği :) Yanına da pilav , tamamdırrr :))


          MALZEMELER

      .   1 bütün tavuk
      .   tuz
      .   karabiber
      .   pul biber

BEŞAMEL SOS İÇİN

      .   1 çorba kaşığı un
      .   1 çorba kaşığı tereyağı
      .   1 çay kaşığı tuz
      .   2  su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN
      .   1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
      
                    YAPILIŞI

   .   Öncelikle tavuğumuzu bütün halinde haşlayalım.
   .   soğuduktan sonra didikleyelim
   .   içine tuzu ve baharatlarımızıda ekleyelim
   .   daha sonra beşamel sosumuzu hazırlayalım
   .   tencerede yağı ve unu kavuralım
   .   devamlı karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edelim
   .   tuzunuda atıp muhallebi kıvamında pişirelim.
   .   biraz ılıdıktan sonra hazırladığımız tavuklu karışıma ekleyip iyice karıştıralım.









  
             .   üzerine kaşar rendesinide serptikten sonra 200 derecede 30 dakika pişirelim.

                          HAŞLADIĞIMIZ TAVUKLARIN  SUYUNADA GÜZEL BİR PİLAV YAPALIM .



                                                        AFİYET OLSUN   :))

4 yorum:

  1. Nefis olmuştur eminim canım beşamel sosu tavuk yemeklerine çok yakıştırıyorum ve yemeye doyamıyorum cnm ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  2. aynen canım bende öyle :) en kısa zamanda senin tavuk sarmanıda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. bende beşamel sosu çok severim:) nefis bir menü olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil