2 Aralık 2011 Cuma

HAŞHAŞLI PUDİNGLİ PASTA







                  GÜNAYDINNNN :)) HERKESE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM :)

  Bugün sizlerle müthiş, enfes, mükemmel bir lezzetin tarfini paylaşmak istiyorum.:) Tarif çok sevgili CAFEPORTAKAL BAHAR hanıma ait :) Hafta sonu mutlaka deneyin derim :)



                         MALZEMELER

  • 190 Gram yumuşak margarin
  • 190 gram toz şeker
  • 375 gram un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
NOT : 1 SU BARDAĞI ŞEKER 250 GRAMDIR .

ARASI İÇİN
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 750ml süt
  • 4 yemek kaşığı haşhaş


YAPILIŞI
  • Hamur mahzemelerini ayrı bir yerde yoğuralım
  • Hamurun 1/4ünü streç filme sarıp derin dondurucuya atalım
  • Geri kalan hamuru kalıbın kenarlarına biraz yükselterek güzelce yayalım
  • Kelepçeliği kalıbı yağlayalım
  • Diğer tarafta süt,puding ve haşhaşı muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim
  • 5 dakika beklettikten sonra kalıptaki hamurumuzun üzerine boşaltalım
  • Buzluktaki hamurumuzu muhallebimizin üzerine her yerine gelecek şekilde rendeleyelim.
  • 180 derecede 40 dakika pişirelim.
  • Soğuk servis yapalım.

                                               AFİYET BAL  ŞEKER OLSUN CANLARIM :)


10 yorum:

  1. Ellerine sağlık bedişim deneyelim o zaman bu lezzetli tarifi..;) Hayırlı cumalarrrr;)

    YanıtlaSil
  2. SAĞOL CANIM KESİNLİKLE DENE ÇOK GÜZEL :))

    YanıtlaSil
  3. çok değişik bir görüntü eminim tadı da çok güzeldir en kısa zamanda denemek isterim. ve bende seni beklerim bloguma :))

    YanıtlaSil
  4. Bildiğin gibi uzuuuunnn zamandır sana yorum yazmaya çalışıyorum. umarım bu gider. Hayırlı olsun yeni siten. Sürekli takip ediyorum ama yazamıyorum. Bu sefer farklı bir yol deniyorum umarım olur.

    YanıtlaSil
  5. çokkkkk ama çokkkkk teşekkür ediyorum evet bu defa geldi mesajınız :) ve ben çok mutlu oldum sağolunn tekrar tekrar ..:))

    YanıtlaSil
  6. sunacım teşekür ederim canım evet dene harika bir tat inan :)
    blogun takibimde canım :))

    YanıtlaSil
  7. Vay canına:)) Bediacım; Bahar'ı zaten biliyoruz ama tarifleri uygulamak ve aynı lezzeti tutturmak da ayrı bir maharet gerektirir. Ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim sağolun :) Her yorumunuz beni ayrı bir mutlu ediyor :)

    YanıtlaSil
  9. Aman Allahım ne güzel bir görüntü bu böyle:)

    www.gulenmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. aman Allahım ne güzel bir yorum bu böyle :) sağolun ..

    YanıtlaSil