7 Şubat 2014 Cuma

LABNELİ POĞAÇA






           Günaydın hayırlı cumalar hepimize :) Labneli , güzel mi güzel ,  puf puf bir poğaça var bugün bloğumda, hafta sonu denemek isteyenler için buyurun tarifine  :)


  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket labne peyniri
  • 1/2 demet ince ince kıyılmış  dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  
    içi için ;
    • Zeytin ezmesi, peynir ya da patates ( isteğe bağlı )
    üzeri için ;
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1′er çay kaşığı sıvıyağ ve yoğurt
    • Susam , çörekotu , ay çekirdeği ( isteğe bağlı )

                  YAPILIŞI
     
     

    Tereyağı ve labne peynirini krema kıvamına gelinceye kadar güzelce çırpalım.
    Un, kabartma tozu, kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
    Hamurdan küçük parçalar alıp elimizde yuvarladıktan sonra  avucumuzda açalım.
    İç harcımızdan sürüp kapatalım
    Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim.
    Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurtlu karışımı sürüp susam serpelim .
    175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.



    Afiyet olsun…

    6 yorum:

    1. Hamurunda labne var ya tadini cok merak ettim himm degisik guzel bir pogaca ellerine saglik canim. Şeyda

      YanıtlaSil
    2. bence labne harika bir tat vermiştir hamura ben genelde içi boş seviyorum. benim için ideal bence

      YanıtlaSil
    3. Şeyda cığım çok teşekkür ederim canım :)

      YanıtlaSil
    4. yonca mix teşekkürler sevgiler :)

      YanıtlaSil
    5. Labnenin girdiği herşey güzel oluyor, ellerine sağlık ablacım :)

      YanıtlaSil