20 Şubat 2014 Perşembe
TEREYAĞLI KARİDES TAVA
Merhabalar efendim :) Bugünkü tarifim sevgili eczacım Elif hanımın özenerek hazırladığı bir deniz mahsulü olan karides. Yapmak isteyenler için bende bugün bloğumda tarifini vermek istedim.
MALZEMELER
1 Kg. Orta Boy Karides
1 Yemek Kaşığı Yemeklik Tereyağı
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
YAPILIŞI
ilk olarak karidesleri iyice yıkayın
ardından süzün
Ardından tencereye iki litre su, iki yemek kaşığı sirke, iki yemek kaşığı tuz koyun ve karidesleri ekleyin ve 6 dakika haşlayın
kaynadıktan sonra karidesleri soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun
tavaya terayağını koyup eritin
üzerine sarımsakları ilave edip hafif kızarıncaya kadar kavurun
kavurduğunuz sarımsakları yağın içinden alın
üzerine haşlanmış karidesleri ilave edip yüksek ısıda 2 dakika alt üst ederek kavurun
ardından pul biber ve tuz ilave edip karıştırın
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel olmuş gerçekten kısa zamanda ben de ypamak istiyorum adresi eşime gönderdim incelesin bakalım :)
YanıtlaSil:) Çok teşekkür ederim size de şimdiden afiyet olsun .
YanıtlaSilKaridesi cok severim bu tarifi siklikla uyguluyorum Ellerinize saglik cok leziz gorunuyor:)
YanıtlaSilsağolun sevgiler :)
YanıtlaSilOooo çok güzel bir tarif :) Elif hanıma da sanada teşekkürler.
YanıtlaSilsağol canım benimm öpüyorum seni sevgiler :)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor canım. Evde hiç karides yapmadım ben deneyeceğim. Ellerine sağlık
YanıtlaSil