18 Aralık 2013 Çarşamba
ETLİ BULGUR PİLAVI
Merhaba sevgili takipçilerim ve arkadaşlarım . Bugün sizlerle paylaşmak istediğim lezzet ; enfes bir ' etli bulgur pilavı ' :) Eşim çok sever bulgur pilavını. Hele birde etli olunca yemede yanında yat :)
Sizlerde bugünkü ana yemeğinizin yanına nasıl bir pilav yapayım derseniz bu güzel pilavı yapmanızı öneririm :)
MALZEMELER
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı et suyu ( et suyu yoksa normal su )
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
öncelikle tenceremize kuşbaşı olarak doğradığımız etleri alalım ve suyu çekilene kadar pişirelim
etler suyunu çektikten sonra zeytinyağını ekleyip karıştıralım
ocağı kısık ateşe getirelim tencerenin kapağını kapatalım ve bu şekilde etler yumuşayıncaya kadar pişirelim yaklaşık 40- 45 dakika
eğer bu sürenin sonunda etler hala yumuşamadıysa 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz
etler yumuşadıktan sonra piyazlık olarak doğradığımız soğanları tavaya ekleyelim
soğanlar etin içinde biraz öldükten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru ekleyelim
tenceremizde malzemelerimizi iyice karıştıralım
son olarak et suyumuzda ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım
suyu kaynamaya başlayınca tuzu da ilave edelim
kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim
pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve tencerenin üstüne kağıt havlu örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakalım
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
çok teşekkür ederim selda hanım sevgiler :)
YanıtlaSil