18 Aralık 2013 Çarşamba

ETLİ BULGUR PİLAVI


              
                       Merhaba sevgili takipçilerim ve arkadaşlarım . Bugün sizlerle paylaşmak istediğim  lezzet ; enfes bir  ' etli bulgur pilavı ' :) Eşim çok sever bulgur pilavını. Hele birde etli olunca yemede yanında yat  :)
     
                  Sizlerde bugünkü ana yemeğinizin yanına nasıl bir pilav yapayım derseniz bu güzel pilavı yapmanızı öneririm :)


                
                     MALZEMELER

yarım kilo kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı et suyu ( et suyu yoksa normal su )
2 çay kaşığı tuz

                 YAPILIŞI

öncelikle tenceremize  kuşbaşı olarak doğradığımız etleri  alalım ve suyu çekilene kadar pişirelim
etler suyunu çektikten sonra zeytinyağını ekleyip karıştıralım
ocağı kısık ateşe getirelim tencerenin kapağını kapatalım ve bu şekilde etler yumuşayıncaya kadar pişirelim yaklaşık 40- 45 dakika
eğer bu sürenin sonunda etler hala yumuşamadıysa 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz
etler yumuşadıktan sonra piyazlık olarak doğradığımız soğanları tavaya ekleyelim
soğanlar etin içinde biraz öldükten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru ekleyelim
tenceremizde malzemelerimizi iyice karıştıralım
son olarak et suyumuzda ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım
suyu kaynamaya başlayınca tuzu da ilave edelim
kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim
pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve tencerenin üstüne  kağıt havlu örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakalım




                               AFİYET OLSUN  :)



2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim selda hanım sevgiler :)

    YanıtlaSil