İyi , mutlu,bol kazançlı bir hafta diliyorum hepimize :)
Güzel bir et yemeği ile güne başlıyoruz bugün . Bol etli ve pul biberli tabi acı sevenler için .
MALZEMELER
- 250 gr kuşbaşı kuzu eti
- 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 1 tane domates yada yazdan şişe domatesi
- 2 yemek kaşığı salça
- 5- 6 adet patates
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
YAPILIŞI
Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavuralım.
Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirelim.
Daha sonra yemeklik doğradığımız soğan, salça ve küp doğranmış patatesleri ekleyerek karıştıralım.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
Kırmızı pul biberi ve tuzu da ekleyerek kapağı kapatalım.
Kaynayınca altı kısalım.
Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
patates yemeğini çok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilAYLİNDEN DENEMELER çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilNe kolay ama ne güzel bir klasiktir bu değil mi Bedişim? :)) Ellerine sağlık ablam, sevgiler..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM ABLACIĞIM ÖPÜYORUM SENİ :)
YanıtlaSil