Tatlı tadında günler efendim :) çok sevilen bir tatlı olan İrmik helvası var bugün bloğumda :) Bu tatlıyı çeşitlendirmek mümkün , fıstıklı, cevizli , çikolatalı, portakallı .. Bugün benim sizinle paylaşacağım ise en pratiğinden :) buyurun tarifine o zaman ..
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı ceviz içi veya çam fıstık ( isteğe bağlı )
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye sıvı yağı, tereyağı ve irmiği alalım
kısık ateşte pembeleşinceye kadar irmiği kavuralım
irmiğin üzerine ceviz içi ilave edelim
ayrı bir kapta süt ve toz şekeri çırpalım ve yavaş yavaş irmiğin üzerine dökelim.
Sütünü çekene kadar karıştırmaya devam edelim ve ocaktan alalım
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder