17 Ocak 2014 Cuma

KARNIYARIK



                       Günaydınlar hepinize :) Bizim çok sevdiğimiz bir yemektir karnıyarık . Patlıcanla olan tüm yemeklerde güzeldir ee birde kıyma ile uyumu karnıyarıkta birleşince enfess ..

 
     MALZEMELER

6  tane küçük boy patlıcan
2 tane orta boy soğan
2 tane domates ( yada yazdan yaptığınız şişe domatesi )
yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz
karabiber
kırmızıbiber
220 - 250 gram kıyma

           
    YAPILIŞI

İlk olarak patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletelim.
İyice yıkadıktan sonra suyunu kağıt havlu ile çektirelim ve az yağda kızartalım.
Daha sonra tavada doğranmış soğanları kavuralım kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavuralım ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz  domatesi, tuzu, sarımsağı,baharatları ekleyerek karıştıralım.
Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatalım.
Tepsiye patlıcanları ortalarını keserek yerleştirelim ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açalım ve malzeme ile patlıcanları dolduralım.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökelim. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
Daha sonra 170 derece de ısıttığımız fırına sürerek 30-35 dk pişirelim.
isterseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz.
ben tencerede pişirdim
Aynı sürede tencerede de  pişecektir.



                                                 Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder